2014. május 19., hétfő

Hogy mi is az a Rejtélyek Városkája?

Ez:
Rejtélyek városkája (eredeti címén és magyarul is sokszor Gravity Falls) egy amerikai televíziós rajzfilmsorozat, amelyet a Disney Television Animation készít a Disney Csatorna számára Alex Hirsch ötlete alapján, aki a Nyomi szerencsétlen utazásai és a Pecatanya egykori írója is volt. Az első epizódot először az Egyesült Államokban, 2012. június 15-én mutatták be, vetítése hivatalosan pedig június 29-én kezdődött el. 2013. március 12-én a Disney Channel upfronton megrendelték második évadját is. A magyar változatot 2012. október 20. óta sugározza a Disney Channel magyar csatornája.

Cselekmény:

A sorozat egy 12 éves ikerpárt, Dipper és Mabel Pines nyári vakációját követi nyomon, akik szülei erre az időre az Oregon állam-beli Gravity Falls nevű helyre küldtek el, ahol nagybátyjuk is dolgozik. Ő az itt látható turistaattrakciót futtatja a városban, a Rejtély kalibát, mely a környék természetfeletti legendáiból csinál pénzt. Dipper felfedezi, hogy a városban valami természetfeletti valóban történik.

Szereplők:

Ezen belül is a főszereplők:

Fogadtatása:

Nézettség: 
A sorozat különleges premierrel kezdett a Hadd soul-jon c. Disney-film premierje után, amely 3,4 millió nézőt vonzott. Kiugró nézettséget produkált még az első évad ötödik epizódja is, melyet 3,6 millióan néztek első adásakor. A legmagasabb nézőszáma máig a Rejtélyek városkájának a The Deep End eredeti címén (magyar nyelven még nem jött ki), mely aVarázslók a Waverly helyből különleges utolsó epizódja, az Alex vs. Alex után került leadásra, és 4,5 milliós nézettséget kapott.
A Disney Channel sorozatai közül nézettségileg különösen jól teljesít, legalacsonyabb nézettsége 2,6 milliós volt, legtöbbször három és négy millió között hoz eredményeket, két alkalommal három millió alatti, három alkalommal pedig négy millió feletti számokat hozott az eddigiek során. A sorozat így alapvetően jobban teljesít, mint a vele párhuzamosan futó Jessie,Zsenipalánták és Pecatanya részek, illetve hasonló eredményekkel fut, mint a Sok sikert, Charlie!, a Phineas és FerbAz eb és a web és az Indul a risza!.

Kritikai Fogadtatás:

A sorozat pozitív visszajelzéseket kapott. Jelenleg 8,8-as átlaggal bír a TV.com-on, 7,8-es átlaggal több, mint 2127 szavazóból az IMDb.com-on. A kritikák túlnyomó része is pozitív lett, mely a műsorról készült. Brian Lowry a Variety-től azt állította, "A sorozat azt a színes minőséget hozza, amit a gyerekeknek adni kéne, és kicsit nosztalgikus hangulatot ad vissza a szülőknek.", amíg a Los Angeles Times-ban publikáló Robert Lloyld azt mondta róla: "..kellemes csavarok, egy kis eldiznisített akcióval és mindez szívmelengető csomagolásban...". Matt Blum, a Wired kritikusa a Cartoon NetworkParkműsorához hasonlította a rajzfilmsorozatot, valamint a Disney másik animációs műsorához, a Phineas és Ferb-höz -"értelmes, fura, és valamennyire megrendítő"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése